Lyžiarske stredisko Drienica pri Sabinove dnes navštívilo približne 2000 ľudí

28.12.2008 Sabinov

Drienica 28. decembra (TASR) – Posledný tohtoročný víkend si naplno vychutnávali lyžovačku aj návštevníci strediska zimných športov na Drienici neďaleko Sabinova.
\"Napriek tomu, že snehových zrážok je stále málo, podarilo sa nám vďaka technickému snehu zabezpečiť kvalitný povrch na troch zjazdovkách v stredisku. Počas celého dňa sme mali krásne slnečné počasie a teploty sa pohybovali okolo osem stupňov pod nulou. V celej dĺžke sme sprevádzkovali aj našu najdlhšiu zjazdovka, čo dnes prilákalo na svah takmer 2000 milovníkov lyžovania, \" povedal pre TASR zástupca prevádzkovateľa Dušan Šimko. Okrem Slovákov využilo služby strediska na Drienici aj množstvo návštevníkov zo zahraničia, predovšetkým z Poľska a Maďarskej republiky.
V stredisku sú počas zimnej sezóny k dispozícii štyri vleky, ktoré dokážu v priebehu jednej hodiny prepraviť takmer 2500 osôb. Celkove sa tu nachádzajú dva kilometre zjazdových tratí ľahkej obťažnosti, vhodné pre nenáročných lyžiarov a školské výcvikové kurzy. Okrem dennej lyžovačky majú návštevníci možnosť využiť aj večerné lyžovanie. Zabezpečený je ski-servis, požičovňa výstroja a pre rekreantov pripravujú aj ľadovú plochu. V Drienici sa nachádza krytý bazén a vitálny svet. Každoročne počas sezóny navštívi túto rekreačnú oblasť na juhozápadných svahoch Čergova viac ako 40.000 ľudí, ktorí môžu prežiť pobyt v ubytovacích zariadeniach, kde sa nachádza asi 1800 lôžok.
Najväčší nával návštevníkov očakávajú v posledný februárový víkend, keď na Drienici prebieha Snowboard fest, ktorý naposledy prilákal takmer 5000 obdivovateľov tohto extrémneho športu. V tejto súvislosti obnovili v dolnej časti svahu aj skokanský mostík, na ktorom budú predvádzať svoje kúsky športovci z celej Európy.
Náročnejšie zjazdovky v 2,5 kilometra vzdialenom stredisku Drienica-Lysá však dnes zívali prázdnotou, pretože sa tam stále čaká na prírodný sneh.
 

Vyberte región